Payment with Visa Payment with Mastercard in white color Payment with Klarna Payment with Payson Payment with Swish
Fri frakt vid köp över 800 kr!

Kniv Tuareg 97 mm Sandvik 14C28N blad - Muela

  • 1 949 kr
I lager.
Dela

Muela Tuareg Collection är extremt högpresterande knivar, som är perfekt för jakt- eller bushcraft-aktiviteter med fullständig lätthet. De innehåller en typ av stål som garanterar djupa skärningar med renhet, och handtag med perfekt grepp.


STÅL:

Denna typ av material användes ursprungligen av Kershaw och dess främsta kännetecken är dess koncentration av kväve och krom, vilket ger det mycket god motståndskraft mot korrosion på grund av kontakt med järnhaltiga element. Dessutom är den speciellt designad för knivar med bra egg.


När det gäller skärförmågan och kapacitet kommer denna typ av stål att tillåta sublim mångsidighet i alla typer av extremt hårt arbete och texturer. Dessutom är dess strukturella balans verkligen otrolig, så den kommer inte att försvagas i tuffa miljöer eller extrema temperaturer.


Hela tuaregbladet har en specifik sammansättning av 0,62% kol, 0,2% kisel, 0,6% mangan, 0,025% fosfor, 0,010% svavel, 14,0% krom och 0,11 kväve. Dess hårdhet enligt Rockwell-skalan är cirka 57-61HRC.


Handtag:


Muelas designers har integrerat i denna produkt ett handtag med hög motståndskraft gjord av Micarta, ett material som bildas genom att lägga på tygark med epoxiharts. Dessa skikt grupperas sedan och fixeras genom en högtrycksprocess.


Denna typ av handtag gör Tuareg till en idealisk kniv för kontinuerlig användning under långa perioder, eftersom Micartas främsta egenskaper är dess hårdhet och motståndskraft mot korrosion, extrema temperaturer och stötar från kollisioner med föremål. Färgen på handtagets finish är Mustard Jute.


EGENSKAPER:


Total längd: 21,8 cm

Bladlängd: 10 cm

Bladtjocklek: 4 mm

Ståltyp: Sandvik 14C28N

Stålhårdhet: 57-61 HRC

Bladstil: Drop Point

Tom typ: Rak

Bladfinish: Satin

Kanttyp: Rak

Handtagslängd: 11,8 cm

Greppmaterial: Micarta

Handtagsfärg: Jute Senap

Vikt: 200 gr

Ursprungsland: Spanien

Läderfodral