Payment with Visa Payment with Mastercard in white color Payment with Klarna Payment with Payson Payment with Swish
Fri frakt vid köp över 800 kr!

Kniv Phantom 120 mm blad - Muela

  • 1 899 kr
I lager.
Dela

Phantom Black Micarta, Satin en stor jakt/taktisk kniv med full tangkonstruktion i X50CrMoV15 stål. Stålet har genomgått CRYO-T kryogen behandling, även känd som stålfrysning. Detta förbättrar bladets hårdhet och styrka. Handtag av micarta, med röda accenter!

1.4116 (X50CrMoV15) - molybden-vanadin högkolhaltigt, martensitiskt rostfritt stål, mycket motståndskraftigt mot korrosion och slitage. Används vid tillverkning av knivar, avancerade bestick och kirurgiska instrument. Den kännetecknas av en ganska hög, för rostfritt stål, hårdhet på 56-58 HRC. Stålets kemiska sammansättning berikades genom dopning av 15,0 % krom, 0,80 % molybden, 0,20 % vanadin.

Stålet utsattes för CRYO-T kryogen behandling, även känd som frysupptining. CRYO-T resulterar i en homogen inre struktur hos stålet vilket leder till en betydande ökning av bladets styrka, vilket ökar motståndet mot stötar, påkänningar och vridning.

Blade - ett brett, solid Drop Point-blad med elegant finish med satinfinish. Trots sin tjocklek ger den platta slipningen utmärkta skäregenskaper i kombination med enastående hållbarhet. Något nedåtgående skydd skyddar fingrarna från att glida på bladet under arbetet.

Handtag - grova Micarta-grepp (tryckpressad duk med syntetisk harts), som skruvades fast. Det konturformade handtaget eliminerar vassa kanter för bekvämt grepp. Skruvarna är omgivna av röda cirklar av anodiserad aluminium. På baksidan kan en utskjutande del av tangon användas som en improviserad glaskross, och inkluderar ett hål för att trä en säkerhetslina.

Slida - handsydd, gjord av högkvalitativ kohud i svart med präglad tillverkarens logotyp. Kanterna på fodralet är sydd med dekorativ tråd. Bältesfäste gör att du kan bära kniven i upprätt läge.


Muela Group är för närvarande ett av de ledande företagen inom området handgjorda jaktknivar, både i Spanien och runt om i världen, och dess knivar och fickknivar är högt ansedda för sitt utförande av högsta kvalitet.

Teknisk data:
Produktnummer: PHANTOM-12W
Produktnamn: Phantom Black Micarta, Satin

Total längd: 240,0 mm / 9,45"
Bladlängd: 120,0 mm / 4,72"
Bladtjocklek: 4,0 mm / 0,16"
Handtagslängd: 120,0 mm / 4,72"
Handtagstjocklek: n.d.
Vikt: 238,0 g / 8,4 oz

Bladmaterial: X50CrMoV15
Bladhårdhet: 56-58 HRc
Bladslipning: Platt
Bladfinish: Satin

Handtagsmaterial: Micarta
Färg på handtaget: Svart med röda accenter

Slida (hölster): Läder
Ytterligare tillbehör: Rödfärgad sladd och metallärmhänge

Designer: Muela
Märke: Muela
Producent: Manufacturas Muela, SA
Ursprungsland: Spanien